Wat je het beste wel en wat je niet kunt doen na de behandeling:

  1. Het is niet uitgesloten dat er op de plek waar je bent behandeld kleine korstjes of blaartjes ontstaan. Het is verstandig daar zo min mogelijk aan te komen. Meestal verdwijnen ze na een week of tien dagen. Mocht je wat grotere blaren hebben overgehouden, laat deze heel!! Het vocht zorgt voor de afvoer van de gemaakte afvalstoffen en er wordt een nieuwe huid aangemaakt.
  2. Omdat je huid op de plaats van de behandeling enigszins kan gaan gloeien, kun je er een icepack tegenaan houden.
  3. Bij de drogist of apotheek kun je Alhydan of Bepanthen crême kopen. Die breng je veertien dagen lang tweemaal daags aan op de plek waar je tatoeage gezeten heeft. Daarna kun je de huid soepel houden met bio-oil of Aloë Vera crême.
  4. Het is onverstandig om de huid waar de tatoeage behandeld is langdurig bloot te stellen aan de zon. Kan het niet anders en komt de zon erop, smeer er dan zonnebrandcrème op met een zeer hoge factor.
  5. Zwemmen mag als de huid geen wondjes of blaartjes laat zien.
  6. Het gaasje dat de behandelaar op de plaats van de tatoeage heeft gedaan mag er na een uur af. Maar als je het liever nog even daar laat zitten is dat ook prima. Douchen kan, als je maar voorzichtig bent met afdrogen.

 

Alhydran

Wij raden de zalf van Alhydran aan. Deze zalf gebruiken wij ook in de praktijk. De zalf helpt de huid herstellen.