Een huidtherapeut doet meer dan behandelen alleen!

Wat doet een huidtherapeut precies en met welke huidproblemen kun je bij een huidtherapeut terecht? In dit blog leggen we uit wat een huidtherapeut voor jou kan betekenen.

In Nederland hebben bijna 2 miljoen mensen een huidaandoening, waarmee ze belemmerd worden in hun dagelijkse leven. De huidtherapeut behandelt, adviseert en begeleidt deze mensen. Zelfmanagement speelt hierbij een grote rol. De diversiteit aan huidaandoeningen is groot, het kan hierbij bijvoorbeeld gaan om acne, rosacea, pigmentproblemen, eczeem, oedeem, wonden, overbeharing of littekens. Mogelijke problemen die voortkomen uit huidaandoeningen zijn blijvende huidverkleuringen, pijn, jeuk, bewegingsbeperkingen en lichamelijke handicaps.

Voorkomen van huidkanker

Daarnaast kampen veel mensen met psychische problemen als gevolg van hun huidaandoening. De huidtherapeut werkt daarom vaak samen met o.a. de huisarts, dermatoloog, oncoloog, psycholoog en andere paramedici. Het geven van voorlichting en advies is tevens een belangrijk onderdeel van het werk van de huidtherapeut. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voorlichting omtrent het voorkomen van huidkanker en advies wat betreft huidproducten voor thuis, afgestemd op jouw huid. Zo weet je zeker dat je de juiste producten gebruikt voor jouw huid.

Het werkveld van de huidtherapeut is dus erg breed en afwisselend. Je kunt bij de huidtherapeut terecht voor medische huidproblemen (zoals ernstige acne, brandwondlittekens en lymfoedeem) alsook voor cosmetische doeleinden (huidverbetering, verwijderen van overbeharing etc.).

Geen doorverwijzing nodig

Sinds 2011 kun je zonder doorverwijzing van een arts direct bij de huidtherapeut terecht. Veel behandelingen worden vergoed door de verzekering, de huidtherapeut werkt namelijk samen met veel verschillende zorgverzekeraars.

Meer info? 

Wil je weten of de huidtherapeut iets voor jou kan betekenen of heb je vragen, neem dan contact op met huidtherapeut Lisanne van Heijst of huidtherapeut Eline Aarts. Hun praktijk is gevestigd in Etten-Leur en in Dorst. Via de website, via de mail of telefonisch kun je contact opnemen voor een (gratis) intake/adviesgesprek.

Scroll naar boven