Onze laser verwijdert de meest kleurrijke tatoeages maar kan door zijn nauwkeurigheid ook kleine delen van een tatoeage weghalen. Zo kun je bijvoorbeeld de naam van je vakantieliefde vervangen door de naam van je huidige partner. Maar wat gebeurt er eigenlijk met je huid tijdens dit verwijderingsproces?

Bye Bye tattoo

Het verwijderen van de tatoeage gebeurt eigenlijk op dezelfde wijze als het aanbrengen ervan. In plaats van inkt wordt er nu een natuurlijke stof ingebracht die de oorspronkelijke inkt van de tatoeage afbreekt. De stralen van de laser zorgen ervoor dat inktpigmenten van de tatoeage in kleinere stukjes worden gebroken. Toen de tatoeage werd geplaatst in de lederhuid kon je lichaam de ingespoten stukjes kleurstof niet afvoeren. Deze inktdeeltjes werden in cellen opgeslagen en ingekapseld in de lederhuid. Door vergruizing van de laser kunnen de kleurdeeltjes door de omliggende cellen worden opgenomen en door het lichaam zelf worden afgevoerd.

tattoo verwijderd

Tattoo verwijderen pijnlijk?

Uiteraard proberen we de behandeling zo pijnloos mogelijk te laten verlopen. De meeste mensen die hun tatoeage laten verwijderen, vinden dit minder pijnlijk als het aanbrengen van een tatoeage. Het gevoel is te vergelijken met een elastiekje dat tegen je huid aan schiet. Volkomen pijnloos is het nooit, daarom is het belangrijk om tijdens de behandeling te koelen. Direct na de behandeling wordt de huid op de plek waar gelaserd is rood. Je ziet meteen dat de tatoeage minder helder is.

Aantal behandeling om tattoo weg te krijgen?

Het aantal behandelingen hangt af van de inkt (kleur of zwart), de grootte en de plaats van de tatoeage. Houd er rekening mee dat je huid na iedere behandeling ongeveer acht weken nodig heeft om te herstellen. De behandelde huid moet volledig hersteld zijn voordat een vervolgbehandeling plaats kan vinden. Dit komt terug in het behandelplan dat we samen met jou opstellen.

Tips voor na de behandeling

  • Het is niet uitgesloten dat er op de behandelplek kleine korstjes of blaartjes ontstaan. Probeer hier zo min mogelijk aan te komen, ze verdwijnen vanzelf. Grotere blaren kun je eventueel aan de zijkant doorprikken met een steriele naald.
  • Een gloeiende huid kun je voorkomen met een icepack.
  • Bij de drogist of apotheek kun je Alhydan-crème kopen. Breng dit veertien dagen lang tweemaal daags aan op de plek waar je tatoeage heeft gezeten. Daarna kun je de huid soepel houden met bio-oil of Aloë Vera crème.
  • Voorkom blootstelling aan de zon. Bescherm je huid anders met een zonnebrand met hoge factor. Dit geldt voor de volledige behandeling. Moet je over 8 weken weer terugkomen? Zorg dan dat je gedurende deze 8 weken de huid extra beschermt tegen de zon.
  • Zwemmen mag als de huid geen wondjes of blaartjes laat zien.
  • Het gaasje op de behandelplek mag er na een uur af. Douchen kan, zolang je maar voorzichtig bent met afdrogen.

laserpraktijkbreda-logo-1Tijdens een vrijblijvend intakegesprek (over de telefoon of op onze praktijk) bespreken we onze werkwijze, de mogelijkheden voor het verwijderen van uw tatoeage en uiteraard wat de tarieven zijn. Maak een afspraak.