Tattoo verwijderen

Onze laser verwijdert de meest kleurrijke tatoeages maar kan door zijn nauwkeurigheid ook kleine delen van een tatoeage weghalen. Zo kun je bijvoorbeeld de naam van je vakantieliefde vervangen door de naam van je huidige partner. Maar wat gebeurt er eigenlijk met je huid tijdens dit verwijderingsproces?

Bij het verwijderen van een tatoeage spreken we van een foto-akoestische weefselreactie. Een tatoeage laser heeft een zeer korte pulsduur. Deze krachtige korte pulsen worden geabsorbeerd door de inktpigmenten in de tatoeage. Door de grote mechanische krachten die ontstaan, worden de inktpigmenten vergruisd in minuscule deeltjes die vervolgens worden afgevoerd door het lichaam zelf. Tijdens de behandeling treedt direct een witte verkleuring van de huid op, dit is een normaal verschijnsel en herstelt spontaan na 10-20 minuten.

Pijnlijk?

Iedereen ervaart de behandeling anders, over het algemeen wordt gezegd dat je het kunt vergelijken met een elastiekje dat tegen je huid schiet. Na de behandeling kan de huid branderig aanvoelen, roodheid vertonen en wat zwelling. Volkomen pijnloos is het nooit, maar uiteraard proberen we de behandeling zo pijnloos mogelijk te laten verlopen. Dit kunnen we realiseren door de huid te koelen voor, tijdens en na de behandeling. Tevens brengen wij na de behandeling een verkoelend verband aan, wat ervoor zorgt dat het behandelde gebied sneller tot rust komt.

Apparatuur

Laserpraktijk Breda werkt met de meeste geavanceerde apparatuur om zo efficiënt en pijnloos mogelijk tatoeages te verwijderen. We werken o.a. met de Quanta System laser.

Apparatuur Laserpraktijk Breda

De Quanta System Q-Plus C Evo is de opvolger van de populaire Q-Switched laser Q-Plus C. Deze laser representeert de laatste stand van lasertechniek en is op vele fronten verbeterd. Een apparaat met drie golflengtes dat alle tatoeagekleuren kan verwijderen. Hiermee onderscheiden wij ons van andere laserpraktijken die werken met tatoeageverwijderingslasers met twee golflengtes. Deze apparaten kunnen vaak niet de hele tatoeage verwijderen.

Aantal behandelingen

Het aantal behandelingen hangt af van de inkt (kleur of zwart), de grootte en de plaats van de tatoeage. Houd er rekening mee dat je huid na iedere behandeling ongeveer acht weken nodig heeft om te herstellen. De behandelde huid moet volledig hersteld zijn voordat een vervolgbehandeling plaats kan vinden. Dit komt terug in het behandelplan dat we samen met jou opstellen.

Foto’s voor en na

Foto’s zijn met toestemming van de betreffende persoon geplaatst. Foto’s mogen niet zonder onze toestemming overgenomen worden.

Huid na behandeling

Wat je het beste wel en wat je niet kunt doen na de behandeling:

  1. Het is niet uitgesloten dat er op de plek waar je bent behandeld korstjes en/of blaren ontstaan. Naarmate de nieuwe huid onder de blaren groeit, drogen de blaren vanzelf in. Prik blaren nooit (zelf) door, blaren beschermen de onderliggende huid!
  2. Omdat je huid branderig aan kan voelen na de behandeling en wat zwelling en/of roodheid kan vertonen, kun je er een coldpack tegenaan houden. Hierdoor kunnen de klachten verminderen. Plaats een coldpack nooit direct op de huid, maar leg er het liefst een schoon gaasje tussen of eventueel een schone handdoek.
  3. Bij Laserpraktijk Breda kun je Alhydran-crème kopen. Dit is een medische crème, die ervoor zorgt dat je huid zo snel mogelijk herstelt na de behandeling. Breng deze crème minimaal 2x per dag aan op de behandelde huid, vaker aanbrengen mag als de huid hierom vraagt. Deze crème kan voor een lange periode worden gebruikt.
  4. Na een laserbehandeling is je huid extra kwetsbaar! Daarom is het van groot belang om de huid gedurende de gehele behandelperiode goed te beschermen tegen uv-straling, dit kan met bedekkende kleding en/of een zonnebrandcrème (spf 50). Gebruik altijd een zonnebrandcrème die zowel uva- als uvb-bescherming biedt en smeer meerdere keren per dag.
  5. Het verkoelend verband dat de behandelaar op de plaats van de tatoeage heeft aangebracht, mag er na een uur af. Maar als je het liever nog even daar laat zitten, is dat ook prima (max 2 uur). Douchen kan, als je maar voorzichtig bent met afdrogen.
  6. Bezoek aan sauna of zwembad wordt afgeraden zolang er blaren en/of korsten aanwezig zijn.
  7. Na de laserbehandeling kan je huid tot een paar weken kwetsbaar zijn. Hiermee dient rekening gehouden te worden op het werk, met sporten en met strakke kleding.
  8. Het is belangrijk om minimaal 8 weken te wachten met een volgende behandeling, zodat je huid voldoende kan herstellen.
Scroll naar boven