Gratis verwijdering tatoeagepuntjes van ex-borstkankerpatiënten: ‘Het gaat om de dagelijkse confrontatie’

Ben je genezen van borstkanker, herinneren tatoeagepuntjes in je decolleté je nog dagelijks aan de bestraling. Gelukkig zijn deze ‘brandmerken’ weg te poetsen. Gratis. Met dank aan het Amphia Ziekenhuis en Laserpraktijk Breda.

Lasertherapeut Paul Heerkens verwijdert tatoeages bij mensen die spijt hebben van hun lichaamsversiering. Oud-borstkankerpatiënten horen ook tot zijn klantenkring, onder wie Marieke Bosscher en Ingrid van der Ent. Bij hen haalt Heerkens de laatste hinderlijke getuigen van hun ziekte weg: getatoeëerde puntjes op hun huid, gezet om met precisie te kunnen bestralen.

Speldenknop

Ook al zijn de puntjes maar zo groot als een speldenknop, de meeste vrouwen hebben daar last van. Marieke Bosscher: ,,Het gaat om de dagelijkse confrontatie. Ik heb een groot litteken na mijn borstsparende operatie, dat zien anderen niet. Wat ze wel zien is zo’n puntje, precies in de V-hals van je bloes of trui. Mensen denken dat het een mee-eter is. Maar lotgenoten herkennen je meteen. Daar zit je niet altijd op te wachten.”

Lees meer op bndestem.nl

Scroll naar boven