Huidverzorging na een laserbehandeling, 5 gouden tips!

ALHYDRAN Barrier Repair Care

Hoe ziet je huid eruit na een laserbehandeling en wat kun je het beste doen of juist niet doen na een behandeling? In deze blog leggen we uit hoe je je huid het beste kunt verzorgen voor een zo optimaal mogelijk eindresultaat.

Tijdens een laserbehandeling treedt een lichte verkleuring van de huid op, ‘laser snow’ genaamd, dit is een normaal verschijnsel en het herstelt spontaan na 10-20 minuten. Deze reactie treedt op door zeer snelle opname van grote hoeveelheden energie, waardoor gasbubbels in het weefsel vrijkomen.

1. ALHYDRAN Barrier Repair Care

Na een laserbehandeling wil je dat je huid zo snel mogelijk herstelt. ALHYDRAN Barrier Repair Care kan je daarbij helpen. Het is een medische crème die de huidbarriëre kalmeert, herstelt en versterkt. Daarnaast zorgt het hoge percentage aloë vera gel voor extra hydratatie van de huid.
Omdat de crème geen parabenen, geurstoffen en hormonen bevat is hij zeker ook geschikt voor de zeer gevoelige huid. Deze crème is o.a. verkrijgbaar bij Laserpraktijk Breda.

2. Koelen met een coldpack

Voor, tijdens en na de behandeling wordt de huid gekoeld, maar desondanks kan er na de behandeling toch wat roodheid en zwelling voorkomen. Ook kan de huid branderig aanvoelen. Het kan helpen de klachten te verminderen door thuis na te koelen met een coldpack. Wist je dat een coldpack tevens kan helpen tegen de jeuk die ontstaat, zodra het genezingsproces is begonnen? Plaats een coldpack nooit direct op de huid, maar leg er een schoon gaasje tussen.

3. Blaren? Met rust laten!

Soms ontstaan er na een laserbehandeling kleine blaren ter plaatse van de behandelde huid. De blaren zullen vanzelf indrogen en een korstje vormen. Het is belangrijk om blaren met rust te laten en niet zelf door te prikken, omdat er anders sneller een bacteriële infectie kan ontstaan. Naarmate de nieuwe huid onder de blaar groeit, verdwijnt de vloeistof vanzelf. Blaren beschermen de onderliggende huid.

4. Bescherm de huid tegen de zon

De huid is erg kwetsbaar na een laserbehandeling, waardoor deze ook sneller geïrriteerd raakt door invloeden van buitenaf. Blootstelling aan zonlicht en gebruik van de zonnebank verhogen de kans op bijwerkingen. Daarom is het van groot belang om de huid goed te beschermen tegen uv-straling. Dit kan bewerkstelligd worden door middel van bedekkende kleding en/of een zonnebrandcrème (spf 30 of hoger).

Gebruik altijd een zonnebrandcrème die zowel uva- als uvb-bescherming biedt, voor een optimale bescherming. Wist je dat je elke 2 uur opnieuw moet smeren, om goed beschermd te blijven tegen uv-straling?

5. 8 weken tussen behandeling

Iedere huid reageert anders op een laserbehandeling, het is vantevoren niet in te schatten hoe jouw huid zal reageren. Bij Laserpraktijk Breda zit er minimaal 8 weken tussen de laserbehandelingen. In sommige gevallen kan besloten worden om nog wat langer te wachten met een volgende behandeling, bijvoorbeeld wanneer je huid een sterke nareactie laat zien. Daarnaast kan het gebruik van medicatie ervoor zorgen dat er (tijdelijk) niet behandeld mag worden.

Geef belangrijke informatie wat betreft de nareactie, veranderingen in gezondheid en/of medicatie altijd door aan je behandelaar voor start van een laserbehandeling. Wanneer je bovenstaande nazorg tips opvolgt, garandeert Laserpraktijk Breda dat je tattoo helemaal verwijderd kan worden.

Scroll naar boven